Logo cs.boatexistence.com

Proč spironolakton pro PCOS?

Obsah:

Proč spironolakton pro PCOS?
Proč spironolakton pro PCOS?

Video: Proč spironolakton pro PCOS?

Video: Proč spironolakton pro PCOS?
Video: PCOS Hack: Spironolactone & Spearmint Tea have the same benefits! #pcos 2024, Smět
Anonim

Jako antiandrogen může spironolakton blokovat účinky androgenů a pomáhat léčit některé příznaky PCOS. Jedna studie například zjistila, že spironolakton pomohl snížit růst chloupků na obličeji u žen s hirsutismem způsobeným PCOS.

Je spironolakton nezbytný pro PCOS?

Došli jsme k závěru, že oba léky jsou účinné při zvládání PCOS. Spironolakton se zdá být lepší než metformin při léčbě hirsutismu, frekvence menstruačního cyklu a hormonálních poruch a je spojen s menším počtem nežádoucích účinků.

Co dělá spironolakton a metformin pro PCOS?

Metformin a spironolakton mohou snížit menstruační nepravidelnosti a hirsutismus; indičtí výzkumníci tedy hodnotili účinnost těchto dvou látek (metformin 1000 mg denně a spironolakton 50 mg denně) podávaných samostatně nebo společně v randomizované, otevřené, 6měsíční studii zahrnující 198 žen s PCOS.

Co dělá spironolakton s vašimi hormony?

Co to je? Spironolakton je lék proti mužským hormonům (antiandrogen). blokuje receptor mužských hormonů a snižuje hladinu mužských hormonů, testosteronu a DHEAS. Spironolakton má diuretický účinek ("tekutá tableta") a zvyšuje tvorbu moči.

Jaké jsou výhody spironolaktonu?

Spironolakton je běžně známý jako draslík šetřící diuretikum, což znamená, že výměnou za zbavování těla sodíku a vody umožňuje tělu zadržovat draslík. Takto funguje spironolakton, aby chránil srdce, snížil krevní tlak a pomohl s otoky nohou, které může způsobit slabé srdce.

Doporučuje: