Logo cs.boatexistence.com

Je 4 paraformaldehyd hořlavý?

Obsah:

Je 4 paraformaldehyd hořlavý?
Je 4 paraformaldehyd hořlavý?

Video: Je 4 paraformaldehyd hořlavý?

Video: Je 4 paraformaldehyd hořlavý?
Video: 𝐏𝐋𝐄𝐀𝐒𝐄 𝐒𝐔𝐁𝐒𝐂𝐑𝐈𝐁𝐄 bitte abonnieren Пожалуйста подпишитесь veuillez vous abonne 2024, Smět
Anonim

Paraformaldehyd je hořlavá pevná látka. … Dýchání paraformaldehydových prášků po delší expozici dráždí nos a hrdlo a způsobuje kašel, dušnost a možné poškození plic.

Je paraformaldehyd hořlavý?

Paraformaldehyd může tvořit zápalnou směs páry/vzduchu v uzavřených nádržích nebo nádobách při teplotách nad 71oC. Paraformaldehyd se ve VODĚ pomalu rozkládá za vzniku toxického a hořlavého formaldehydového plynu.

Jak nebezpečné je 4% PFA?

9.2 Paraformaldehyd je středně toxický při styku s kůží. Nedávno byl označen jako pravděpodobný lidský karcinogen. Kontakt kůže s paraformaldehydem může způsobit svědění a vyrážku, která může při opakované expozici vést ke kožní alergii.

Jak likvidujete paraformaldehyd?

Je to nebezpečný odpad, nevyhazujte ho do odpadu. Buďte opatrní při manipulaci a vyvarujte se vdechování výparů. Pokud je to možné, nalijte zpět do původních nádob. Pokud dojde k rozlití, chemikálie mohou být často absorbovány stelivem pro kočky a ty by byly shromážděny a zlikvidovány jako nebezpečný materiál.

Je PFA reaktivní?

PARAFORMALDEHYDE může prudce reagovat se silnými oxidačními činidly (peroxid vodíku, kyselina permravenčí, kyselina chloristá v přítomnosti anilinu, manganistan draselný, nitromethan). Může reagovat se zásadami (hydroxid sodný, hydroxid draselný, amoniak) a s oxidem dusičitým (výbušná reakce kolem 180°C).

Doporučuje: