Logo cs.boatexistence.com

Kdy byl objeven sylvanit?

Obsah:

Kdy byl objeven sylvanit?
Kdy byl objeven sylvanit?

Video: Kdy byl objeven sylvanit?

Video: Kdy byl objeven sylvanit?
Video: 10 Případů, kdy byl Santa Claus zachycen na kameru během Vánoc 2024, Smět
Anonim

Sylvanit byl objeven také v Rumunsku, v oblasti Baia de Aries (Offenbánya) v Transylvánii. Poprvé byl popsán v 1796 a později byl pojmenován po regionu Transylvánie.

Kde se sylvanit nachází?

Sylvanit se nachází v Transylvánie, z čehož je částečně odvozen jeho název. Také se vyskytuje a těží v Austrálii v okrese East Kalgoorlie. V Kanadě se nachází v Kirkland Lake Gold District, Ontario a Rouyn District, Quebec.

Kde se calaverit nalézá?

Kalaverit se nejčastěji vyskytuje v žilách, které se vytvořily při nízkých teplotách, jako v místech Kalgoorlie, Austrálie; Cripple Creek, Colorado; a okres Calaveras v Kalifornii, po kterém je pojmenován. Krystalizuje v monoklinickém systému.

Z čeho se skládá sylvanit?

a minerální, zlatý stříbrný tellurid, (AuAg)Te2, stříbrno-bílý s kovovým leskem, často se vyskytující v krystalech uspořádaných tak, aby připomínaly psané znaky: ruda zlata.

Jak získal Greenockite své jméno?

Greenockit je vzácný sulfidový minerál obsahující kadmium sestávající ze sulfidu kademnatého (CdS) v krystalické formě. Greenockit krystalizuje v hexagonální soustavě. … Minerál byl pojmenovaný po majiteli půdy Lordu Greenockovi (1783–1859).

Doporučuje: