Logo cs.boatexistence.com

Kdy použít vstup v pythonu?

Obsah:

Kdy použít vstup v pythonu?
Kdy použít vstup v pythonu?

Video: Kdy použít vstup v pythonu?

Video: Kdy použít vstup v pythonu?
Video: #18 Python Tutorial for Beginners | User input in Python | Command Line Input 2024, Smět
Anonim

Vstup Pythonu ve verzi 3 Funkce zadávání umožňuje uživateli vložit hodnotu do programu. input vrátí hodnotu řetězce. Obsah vstupu můžete převést pomocí libovolného datového typu. Hodnotu, kterou uživatel vloží, můžete například převést na číslo s plovoucí desetinnou čárkou.

Jak žádáte o vstup v pythonu?

V Pythonu můžeme získat uživatelský vstup takto: name=input("Zadejte své jméno: ") print("Dobrý den", jméno + "!") výše uvedený kód jednoduše vyzve uživatele k zadání informací a vytiskne, co zadal.

Jak funguje zadávání v Pythonu?

Jak funguje vstupní funkce v Pythonu: Když se vstupní funkce spustí, tok programu se zastaví, dokud uživatel nezadá vstup.… Cokoli zadáte jako vstup, vstupní funkce to převede na řetězec, pokud zadáte celočíselnou hodnotu, stále vstupní funkce ji převede na řetězec.

Jaký je rozdíl mezi vstupem a raw_input v Pythonu?

Rozdíl mezi raw_input a input je v zásadě ten, že typ návratu raw_input je vždy řetězec, zatímco návratový typ vstupu nemusí být pouze řetězec. Python posoudí, jakému datovému typu bude nejlépe vyhovovat. V případě, že jste zadali číslo, bude to brát jako celé číslo.

Jaký je rozdíl mezi input a raw_input ?

Rozdíl mezi oběma je v tom, že raw_input přijímá vstup tak, jak jej zadává uživatel, tj. ve formě řetězce, zatímco vstup funkce převádí/převádí vstup zadaný uživatelem na celé číslo.

Doporučuje: