Logo cs.boatexistence.com

Proč je mafalda slavná?

Obsah:

Proč je mafalda slavná?
Proč je mafalda slavná?

Video: Proč je mafalda slavná?

Video: Proč je mafalda slavná?
Video: Buenos Aires – Neuvěřitelně jasné a oduševnělé hlavní město Argentiny 2024, Smět
Anonim

Komiks fungoval v letech 1964 až 1973 a byl velmi populární v Latinské Americe, Evropě, Quebecu a Asii. Jeho popularita vedla ke knihám a dvěma animovaným kresleným seriálům. Mafalda byla chválena jako mistrovská satira.

Proč je Mafalda tak populární?

Mafalda nesnáší polévku a chce světový mír. Důvtip Mafaldy a její bystré postřehy ze světa dospělých zajistily komiksu popularitu, který byl přeložen do 26 jazyků. Quino kreslil komiksy devět let, dokud se v roce 1973 nerozhodl přestat.

Pro co byla Mafalda původně vytvořena?

Mafalda v San Telmo: historie

Mafalda se narodila v roce 1963 karikaturistou Joaquínem Salvadorem Lavadem Tejónem, lépe známým jako Quino. 6letá kreslená dívka byla vytvořena jako reklama pro společnost Siam Di Tella, argentinskou automobilku.

Proč Quino vyrobil Mafaldu?

Jeho první kompilační kniha, Mundo Quino, byla vydána v roce 1963. Ve stejné době vyvíjel stránky pro reklamní kampaň pro Mansfield, společnost vyrábějící elektrické domácí spotřebiče, pro který vytvořil postavu Mafaldy, přičemž její jméno založil na stejných zvukech jako v názvu značky Mansfield.

Kolik postav je v Mafaldě?

V Mafaldě je devět opakujících se postav: Mafalda, její rodiče, Felipe, Manolito, Susanita, Miguelito, Guille a Libertad.

Doporučuje: