Logo cs.boatexistence.com

Komu je napsána kniha Kolosanů?

Obsah:

Komu je napsána kniha Kolosanů?
Komu je napsána kniha Kolosanů?

Video: Komu je napsána kniha Kolosanů?

Video: Komu je napsána kniha Kolosanů?
Video: You'll Cry | Why Christian Prays, Opens Qur'an & CONVERTS ? | 'LIVE' 2024, Smět
Anonim

Apoštol Pavel Kolosanům, zkratka Colossians, dvanáctá kniha Nového zákona, adresovaná křesťanům v Kolosách v Malé Asii, jejichž kongregaci založil sv. Apoštolův kolega Epaphras.

Proč Pavel napsal knihu Kolosanům?

Proč studovat tuto knihu? Pavel napsal svůj list Kolosanům kvůli zprávě, že upadají do vážné chyby (viz Biblický slovník, „Pavlovské listy“). Falešné učení a praktiky v Kolosách ovlivňovaly tamní Svaté a ohrožovaly jejich víru.

Jaký je smysl knihy Koloským?

Colossians řeší problémy v církvi a vyzývá věřící, aby prozkoumali svůj život a nechali se proměnit skrze lásku JežíšeKolosanům řeší problémy v církvi a vyzývá věřící, aby prozkoumali svůj život a nechali se proměnit skrze lásku Ježíše.

Jaký je kontext Kolosanů?

Dopis Kolosanům napsal apoštol Pavel. Je pravděpodobné, že Pavel napsal dopis Kolosanům koncem 50. nebo 60. let našeho letopočtu, když byl uvězněn. Tento dopis byl napsán pohanskému sboru založenému v Kolosách, městě Římě.

Komu byl napsán Kolosanům 3?

Napsali jej podle textu apoštol Pavel a Timoteus a adresovali jej církvi v Kolosách, malém frygickém městě poblíž Laodiceje a přibližně 100 mil (160 km) od Efezu v Malé Asii.

Doporučuje: