Logo cs.boatexistence.com

Jaké národnosti je caruana?

Obsah:

Jaké národnosti je caruana?
Jaké národnosti je caruana?

Video: Jaké národnosti je caruana?

Video: Jaké národnosti je caruana?
Video: Vladimír Salač - Jaké národnosti byli staří Germáni? 2024, Smět
Anonim

Fabiano Luigi Caruana je italsko-americký šachista. Šachový zázrak se stal velmistrem ve věku 14 let, 11 měsíců a 20 dní – nejmladším velmistrem v historii Itálie i Spojených států té doby. Caruana se narodila v Miami italským rodičům a vyrostla v Park Slope v Brooklynu.

Jaké etnikum je Caruana?

Caruana se narodila v Miami italským rodičům a vyrostla v Park Slope v Brooklynu. Hrál za Spojené státy až do roku 2005, kdy přestoupil do Itálie. Svůj velmistrovský titul získal v roce 2007 a ve stejném roce vyhrál svůj první italský šachový šampionát, tento čin zopakoval v letech 2008, 2010 a 2011.

Jaký je původ jména Caruana?

Italština (Sicílie): topografický název z karuany „rostlina ricinového oleje“.

Jaký druh jména je Caruana?

Italské příjmení CARUANA bylo italská a španělská přezdívka, odvozená ze starého italského slova CARO, což znamená drahý, milovaný a bylo přeloženo ve středověkých dokumentech v latinské podobě CARUS. Jméno má mnoho variant hláskování, které zahrnují CARINI, CARINO, CARICO, CARROZZA, CARELLOW a CARULLI.

Jak dobrá je Caruana?

Turnajový výkon 3103 – pravděpodobně nejsilnější turnajový výkon všech dob. Jeho hodnocení vyšplhalo t0 2844, což z něj udělalo nejen č. 2 ve světovém šachovém žebříčku, ale také třetího nejvýše postaveného šachistu všech dob, za Magnusem Carlsenem a Garrym Kasparovem.

Doporučuje: