Logo cs.boatexistence.com

Na které řece je postavena přehrada Hirakud?

Obsah:

Na které řece je postavena přehrada Hirakud?
Na které řece je postavena přehrada Hirakud?

Video: Na které řece je postavena přehrada Hirakud?

Video: Na které řece je postavena přehrada Hirakud?
Video: Hirakud Dam on Mahanadi River | Longest Dam of India | UPSC Mains GS3 Disaster Management 2024, Smět
Anonim

Pouze 15 km. severně od Sambalpuru, nejdelší hliněná přehrada na světě stojí ve své osamělé majestátnosti přes velkou řeku Mahanadi, která odvodňuje plochu 1 33 090 čtverečních. Km., více než dvojnásobek rozlohy Šrílanky.

Kde je postavena přehrada Hirakud?

Projekt přehrady Hirakud je víceúčelový projekt určený pro kontrolu povodní, zavlažování a výrobu energie. Přehrada je postavena přes řeku Mahanadi asi 15 km proti proudu od města Sambalpur ve státě Uríša.

Jaká je historie přehrady Hirakud?

Přehrada Hirakud byla postavena v roce 1957 Tato přehrada je jednou z nejdelších uměle vytvořených přehrad na světě a jednou z nejdelších hliněných přehrad na světě. Délka přehrady je asi 16 mil (26 km) a 55 km dlouhá. Přehrada Hirakud je první velký víceúčelový projekt údolí řeky, který začal po nezávislosti Indie.

Která je nejvýše položená přehrada na světě?

Nejvyšší přehrada světa

V současnosti je nejvyšší přehrada na světě Nurek Dam na řece Vakhsh v Tádžikistánu. Je 984 stop (300 metrů) vysoký. Hoover Dam je 726,4 stop (221,3 metrů) vysoká.

Kde je nejdelší přehrada v Indii?

Hirakudská přehrada Sambalpur je nejdelší přehradou na světě. Vědět o přehradě Hirakund v Sambhalpur okrese Orissa, Indie.

Doporučuje: