Logo cs.boatexistence.com

Který poloni má listeriózu?

Obsah:

Který poloni má listeriózu?
Který poloni má listeriózu?

Video: Který poloni má listeriózu?

Video: Který poloni má listeriózu?
Video: Listeriosis (Listeria Monocytogenes) | Sources, Pathophysiology, Symptoms, Diagnosis, Treatment 2024, Smět
Anonim

Představitelé veřejného zdraví v Jižní Africe určili polony od Enterprise Foods, vlastněné Tiger Brands, byly zdrojem Listeria.

V jakém roce byla listerióza v Jižní Africe?

V 2017 bylo v Jižní Africe identifikováno ohnisko listeriózy.

Co bylo v polonech?

Anglická velká uzená klobása s měkkou texturou typicky vyrobená z vepřového a hovězího masa Polony se obvykle prodává zapouzdřená v jasně zabarvené slupce buď oranžové nebo červené. Polony klobása je podobná boloňské klobáse, takže její název naznačuje, že „polony“mohly být přivezeny z „Bologny“, italského města známého tímto stylem klobásy.

Jak byla listerióza objevena v Jižní Africe?

Dne 4. března 2018 ministr zdravotnictví Aaron Motsoaledi oznámil, že nemoc byla vysledována do podniku v továrně na zpracování masa v Polokwane Ve vzorcích z továrny bylo zjištěno, že obsahují bakterii Listeria monocytogenes kmen ST 6, kmen zodpovědný za propuknutí.

Proč jsou polony špatné?

Protože je polony cenově dostupné a Jihoafrická republika miluje sendviče, je jedním z nejoblíbenějších masných výrobků. Problém je v tom, že se jedná o zpracované maso a vysoký obsah nezdravých trans-tuků, cukru a soli, což může zvýšit riziko mrtvice, srdečních chorob a vysokého krevního tlaku.

Doporučuje: