Logo cs.boatexistence.com

Co savonarola dokázala?

Obsah:

Co savonarola dokázala?
Co savonarola dokázala?

Video: Co savonarola dokázala?

Video: Co savonarola dokázala?
Video: Who was Savonarola? 2024, Smět
Anonim

21, 1452, Ferrara, vévodství Ferrara-zemřel 23. května 1498, Florencie), italský křesťanský kazatel, reformátor a mučedník, proslulý svým střetem s tyranskými vládci a zkorumpovaným duchovenstvem. Po svržení Medicejských v roce 1494 byl Savonarola jediným vůdcem Florencie, založil demokratickou republiku

Jak Savonarola ovlivnila renesanci?

Ohnivý dominikánský mnich Girolamo Savonarola měl značný vliv na renesanční umění ve Florencii na konci quattrocenta a raného cinquecenta, z nichž mnohé odsoudil jako profánní. … Po svržení vlády Medicejských v roce 1494 Savonarola použil svou autoritu k vytvoření demokratické republiky ve městě

Kdo byl Girolamo Savonarola a proč byl důležitý během renesance?

Italský náboženský reformátor Girolamo Savonarola (1452-1498) se v 90. letech 14. století stal diktátorem Florencie a zavedl tam, uprostřed renesance, vládu čistoty a askeze.

Jaké špatné věci Savonarola udělal?

Dne 12. května 1497 papež Alexander VI exkomunikoval Savonarolu a pohrozil Florenťanům interdiktem, pokud budou pokračovat v jeho úkrytu. Poté, co popsal Církev jako děvku, byl Savonarola exkomunikován za kacířství a pobuřování.

Jak Machiavelli hodnotil Savonarolu jako vůdce?

Savonarola hrál na emoce a závist Florenťanů. Přesvědčil je, že je zneužívají bohatí; jejich bohatství bylo jasným znakem jejich tyranie. Machiavellimu bylo v té době 25.

Doporučuje: