Miloval Napoleon josephine?

Obsah:

Miloval Napoleon josephine?
Miloval Napoleon josephine?

Video: Miloval Napoleon josephine?

Video: Miloval Napoleon josephine?
Video: The Impact of Napoleon and Josephine on French History 2024, Říjen
Anonim

Napoleon byl zamilovaný do Josephine, se kterou měl vášnivý románek. V lednu 1796 Bonaparte požádal Josephine o ruku a v březnu se vzali. Až do setkání s Bonapartem byla Josephine známá jako Rose, ale Bonaparte jí raději říkal Josephine, jméno, které od té doby přijala.

Miloval Napoleon ještě Josephine?

Napoleon to znovu a znovu opakoval, že jediná žena, kterou kdy opravdu miloval, byla Josephine … Po návratu, i když do ní stále vášnivě miloval, vyhrožoval, že se s ní rozvede, ale slzy „sladké a nesrovnatelné Josephine“, jak ji nazýval, si ho získaly.

Byla Josephine Napoleonovi nevěrná?

Josephine ze své strany jeho vášeň tolerovala, ale neužívala si ji - dokonce ho podváděla, když byl v létě roku 1796 na dobývání ItálieRovnováha sil mezi nimi se však posunula, jakmile ji Napoleon ohledně této záležitosti konfrontoval. … Tato zpráva zase rozbila Bonaparte.

Koho Napoleon miloval nebo si ho cenil?

Měl poměry s mnoha ženami a měl také mnoho milenek, ale tři ženy jeho známého se v milostném životě tohoto velkého hrdiny výrazně podepsaly. Byli to jeho první manželka Josephine de Beauharniais, jeho milenka Maria Walewska a jeho druhá manželka Maria Louise.

Co řekl Napoleon Josephine?

Její jméno bylo Napoleonovo poslední slovo na jeho smrtelné posteli na Svaté Heleně v roce 1821: „ Francie, l'armée, tête d'armée, Joséphine“. armády, velitel armády, Joséphine.

Doporučuje: