Logo cs.boatexistence.com

Proč byla ida tarbell považována za vlivného muckrakera?

Obsah:

Proč byla ida tarbell považována za vlivného muckrakera?
Proč byla ida tarbell považována za vlivného muckrakera?

Video: Proč byla ida tarbell považována za vlivného muckrakera?

Video: Proč byla ida tarbell považována za vlivného muckrakera?
Video: Ida Tarbell, writer, investigative journalist, lecturer,, & Pittsburgher | History at Home 2024, Smět
Anonim

Novinář časopisu McClure's byl průkopníkem investigativního zpravodajství; Tarbell odhalil nekalé praktiky Standard Oil Company, což vedlo k rozhodnutí Nejvyššího soudu USA prolomit její monopol.

Jaká byla role Idy Tarbell v hnutí muckrakerů?

Ida Tarbell pomohla být průkopníkem investigativní žurnalistiky, když napsala sérii článků do časopisů o Johnu D. Rockefellerovi a jeho Standard Oil Trust. Ona a další novináři, kterým se říkalo „muckrakers“, pomáhali reformním snahám Progresivního hnutí.

Jaký byl dopad Idy Tarbell?

Ida Tarbell pomohla transformovat žurnalistiku zavedením toho, čemu se říká dnes investigativní žurnalistika. … Spolu s dalšími muckrakery jako Lincoln Steffens, Ray Stannard Baker a Upton Sinclair zahájil Tarbell reformní žurnalistiku.

Jak je Ida Tarbell příkladem muckrakera a jaký dopad měla na americkou společnost?

Stala se jednou z nejvlivnějších šmejdů pozlaceného věku a pomohla zahájit tento věk politických, ekonomických a průmyslových reforem známý jako progresivní éra. "Nikdy nehráli fér," napsal Tarbell o Standard Oil, "a to pro mě zničilo jejich velikost. "

Co napsala Ida Tarbell jako muckraker?

Byla jednou z předních smolařů progresivní éry konce 19. a počátku 20. století a byla průkopnicí investigativní žurnalistiky. Tarbell, narozená v Pensylvánii na počátku ropného boomu, je nejlépe známá svou knihou z roku 1904 Historie standardní ropné společnosti

Doporučuje: