Logo cs.boatexistence.com

Jaký je rozdíl mezi ortorombickým a romboedrickým?

Obsah:

Jaký je rozdíl mezi ortorombickým a romboedrickým?
Jaký je rozdíl mezi ortorombickým a romboedrickým?

Video: Jaký je rozdíl mezi ortorombickým a romboedrickým?

Video: Jaký je rozdíl mezi ortorombickým a romboedrickým?
Video: Part 1 : Crystal Systems l Triclinic , Monoclinic , Orthorhombic (Rhombic).......... 2024, Červenec
Anonim

Jako přídavná jména je rozdíl mezi romboedrickým a ortorombickým. je, že romboedrický je (krystalografie) se třemi stejnými osami a šikmými úhly, zatímco ortorombický je (krystalografie) se třemi nestejnými osami v pravých úhlech.

Jaký je rozdíl mezi triklinikou a rhombohedral?

V kontextu|krystalografie|lang=cs je rozdíl mezi romboedrickou a triklinikou. je, že romboedrický je (krystalografie) se třemi stejnými osami a šikmými úhly, zatímco triklinický je (krystalografie) se třemi nestejnými osami, které se všechny protínají v šikmých úhlech.

Jaký je rozdíl mezi tetragonálním a ortorombickým?

Orthorombická: Tři vzájemně kolmé osy různých délek. Tetragonální: Tři vzájemně kolmé osy, dvě jsou stejné, třetí (vertikální) je kratší.

Jaký je rozdíl mezi ortorombií a monoklinickou?

V kontextu|krystalografie|lang=cs je rozdíl mezi monoklinickou a ortorombickou. je, že monoklinická je (krystalografie) se třemi nestejnými osami se dvěma kolmými a jedním šikmým průsečíkem, zatímco ortorombická je (krystalografie) se třemi nestejnými osami v pravých úhlech

Jak jsou kubické a tetragonální systémy podobné?

V kontextu|krystalografie|lang=cs je rozdíl mezi kubickým a tetragonálním. je, že kubický je (krystalografie) má tři stejné osy a všechny úhly 90°, zatímco tetragonální je (krystalografie) má dvě stejné osy a jednu nestejnou a všechny úhly 90°.

Doporučuje: