Logo cs.boatexistence.com

Jak vyslovovat rady a rady?

Obsah:

Jak vyslovovat rady a rady?
Jak vyslovovat rady a rady?

Video: Jak vyslovovat rady a rady?

Video: Jak vyslovovat rady a rady?
Video: R - jak si osvojit tuto hlásku, metoda, tipy, rady a postřehy (fonetika) 2024, Smět
Anonim

Radit (s an se vyslovuje \z) je sloveso, které označuje akt vyjádření názoru, návrhu, doporučení nebo informace, zatímco rada (s c vysloveným \s) je podstatné jméno, které odkazuje na názor, návrh atd., který je dán nebo přijat.

Jaký je rozdíl mezi radou a radou?

'Poradit' je sloveso-čin. … Hlavní rozdíl mezi 'poradit' a 'poradit' je tento: rada je věc (podstatné jméno), poradit je děj (sloveso). Nelze je používat zaměnitelně. Doporučuji vám získat v této věci nějakou radu.

Ptáte se na radu nebo radu?

Pamatovat na správné použití

Rada je informace nebo názor, který dáváte nebo dostáváte. Radit je to, co děláte, když dáváte pokyn nebo oznamujete. Pokud potřebujete radu, požádejte někoho o radu v záležitosti.

Jaká je správná rada nebo rady?

Poněkud překvapivě je „rada“nepočitatelné (hromadné) podstatné jméno v angličtině (jako „voda“nebo „písek“) a jako takové nemá tvar množného čísla: správně Jeho rada byla velmi užitečné. špatně Jeho rady byly velmi užitečné.

Můžeme si poradit?

V Oxford Learner's Dictionaries je „rada“nepočitatelné podstatné jméno, takže „Nějaká rada“je správná. Nicméně vygooglování „nějakých rad“vrátí 400 000 výsledků a ve skutečnosti mnoho formálních anglických článků/zpráv používá „nějaké rady“jako v tomto článku na Yahoo News: „Skutečný svět 101: Co by měl vědět každý absolvent“.

Doporučuje: