Logo cs.boatexistence.com

Jaký je původ perikardikofrenní tepny?

Obsah:

Jaký je původ perikardikofrenní tepny?
Jaký je původ perikardikofrenní tepny?

Video: Jaký je původ perikardikofrenní tepny?

Video: Jaký je původ perikardikofrenní tepny?
Video: Internal Thoracic Artery | Origin | Termination | Branches | Clinical Importance 2024, Smět
Anonim

perikardikofrenní tepna vychází z hrudní tepna vnitřní, větev první části tepny podklíčkové tepny podklíčkové tepny supraklavikulární vznikly z povrchové větve příčné krční tepny a rozšířeny dozadu a ven a probíhají přes povrch trapézu, akromiálního konce klíční kosti a deltoidní fascie a poté pronikají hlubokou fascií a jdou do kůže a podkoží supraklavikulární a … https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov › …

[Aplikovaná anatomie ostrovní chlopně supraklavikulární tepny a předběžná …

. [4] Je to první a nejvyšší segmentální větev vycházející z vnitřní hrudní tepny na její mediální straně.

Kde je perikardiofrénní tepna?

perikardiofrenní tepna, také známá jako perikardikofrenní tepna, je odvětví vnitřní hrudní tepny, která vede k bránici, kde anastamizuje s muskulofrenní i horní brániční tepnou.

Odkud pochází horní brániční tepna?

Horní brániční tepny jsou malé větve vycházející na obě strany ze spodní části hrudní aorty těsně předtím, než procházíaortálním hiátem. Anastamizují s perikardiofrenickými a muskulofrenními tepnami, aby zásobily horní povrch bránice.

Kam odtéká perikardiofrenní žíla?

Perikardiakofrenní žíly jsou vena comitans perikardikofrenních tepen. Perikardikofrenní cévy doprovázejí brániční nerv ve středním mediastinu hrudníku. Tepna je větev vnitřní hrudní tepny. Žíla odtéká do vnitřní hrudní (nebo brachiocefalické) žíly

Co dělá horní brániční tepna?

A. phrenic superior je malá párová tepna, která vychází z přední části dolní části hrudní aorty, těsně předtím, než prochází aortálním hiátem bránice. Horní brániční tepna zásobuje zadní část horního povrchu bránice.

Doporučuje: